neděle 9. srpna 2020

Obrany

 Obrana je jednou ze tří disciplín sportovní kynologie a je z nich pravděpodobnější nejtěžší. Cílem psa je zadržet figuranta, přičemž musí být schopen řídit se povely od psovoda. Pokud ho tedy psovod odvolá od figuranta, musí okamžitě a bez zaváhání poslechnou. Rozhodně se nejedná o podporování nebo prohlubování psí agresivity, ale podporuje se především kořistnický pud.

 Nácvik obran není omezen rasou nebo velikostí psa. Většina psů obrany miluje a jsou pro ně skvělou zábavou. S obranami můžete začít už se štěňátkem a to po výměně zoubků. Majiteli obrany pomáhají v ovladatelnosti psa. Hyperaktivní zvíře vybije energii, silně vzrušivý pes se učí rychlému přechodu do klidu, bázlivý nebo nejistý pes si posílí sebevědomí.


Figurant: Radek Mojžíš


Informace, časté dotazy:
 Pro koho jsou lekce určeny? pro psy všech plemen. Není omezeno stářím psa, ale ideální je začínat až poté, co Vám psi přezubí + měli by zvládat základní poslušnost. (důležité přivolání + povel drž, který sel ale naučíte i na lekcích)
 Mohu přijít i když jsem obrany nikdy nedělal/a? Ano, na lekcích se dozvíte vše potřebné. Se psy kdo už obrany znají si rovnou zacvičíme, kdo ještě nezná toho naučíme.
 Kdy?  Jak se přihlásím? momentálně jsou obrany pro nízký počet zájemců zrušeny. V případě zájmu o obrany nás neváhejte kontaktovat na email: zkonymburk@gmail.com
 Kolik to bude stát? 250,- Kč/hodina, 200,- Kč/ hodina pro členy
 Kolik nás bude na lekci? 4 týmy
 Co si vzít sebou? dlouhé vodítko, postroj.