úterý 9. ledna 2024

Kurzy

 náš cvičák nabízí několik kurzů, vybrat si můžete z následující nabídky:


instruktorky: Radka Sedláčková, Klára Očenášková

Kurz vhodný pro pejsky všech plemen od 3 cca do 6 měsíců věku. V kurzu si osvojíte základní dovednosti a naučíte pejska základní povely ale především návyky do běžného života s Vaším čtyřnohým kamarádem


V tomto kurzu prohloubíte znalosti ze školičky pro štěňátka, nebo si je osvojíte. Naučíte se další návyky do běžného života s Vaším čtyřnožcem a zaměříme se na to, co byste s pejskem rádi dělali do budoucna. Věnujeme se zde ale i více socializaci ve městě a můžeme se spolu vydat i na dobrodružnou jízdu vlakem. 


Instruktorka: Jana Kuchařová

kurz určený pro začínající agility týmy - ať už nějaké zkušenosti máte, či teprve začínáte v našem kurzu projdeme postupně všechny překážky, naučíme Vás se pohybovat po parkuru a připravíme Vás na Vaší agility cestu!


Instruktorka: Zděňka Cihlářová

Kurz vhodný pro všechny psíky, u kterých máte pocit, že byste si v běžných situacích mohli lépe rozumět. Možná jste v jejich štěněcím období neměli dostatek času, nebo vám vstoupil do cesty běžný život, možná jste neměli dost podpory a informací, nebo jste si je přivedli domů už dospělé či dospívající. Nevadí, i dospělého psa slušnému chování naučíme, nebojte. V klidu a po dobrém.


V tomto kurzu je stejná náplň, jako v Základech rodinného psa pro dospělé psy a puberťáky. Více se však přizpůsobujeme teprve se vyvíjecímu mozku štěňátek - jejich větší potřebě zkoumat prostředí, kratší schopnosti se soustředit i rychleji nastupující únavě.


Tady předpokládám, že si se svým psíkem docela rozumíte a máte nějaké sportovní ambice. Ambicí může být i (jen) pravidelné ježdění na tréninky nějakého sportu a vybití nastřádané energie. Nebo možná už i tréninky nějakého sportu navštěvujete a zjistili jste, že by bylo fajn, aby váš psí parťák uměl věci, které nejsou úplně předmětem onoho sportu, ale vám to tréninky ztěžuje a váš trenér nemá čas, aby vám s tím během úzce zaměřených tréninků poradil. O co například může jít? Takové klidné čekání, než na vás přijde řada, bývá častým kamenem úrazu. Zapracujeme na motivaci, sebekontrole a podíváme se na základní chování, které se vám bude hodit snad u všech psích sportů :)


Kurz pro všechny psí citlivky i macha, se kterými možná doma bojujete při vyndavání klíšťat, stříhání drápků, česání nebo kontrole uší. Možná váš problém začíná až při pohledu na dveře veteriny. Nebojte, i to se dá trpělivou prací změnit.


Tady se zaměříme hlavně na udržení/rozvoj motoriky. Budeme hrát různé čuchací hry, řešit hlavolamy, šlapat po nerovných površích. Prostě se budeme věnovat věcem, které přinášejí dobrý pocit, zlepšují náladu, udržují mozek i tělo v běhu a nedovolí jim zakrnět a zároveň zvyšují sebedůveru psíka


Budeme hrát hry zvyšující sebevědomí. Budeme trénovat strategie, jak našemu psíkovi pomoci v situacích, které jsou pro něj obtížné, jak potkávat a míjet děsivé lidi nebo psy. Budeme se zabývat i strachem ze zvuků nebo divných předmětů.


Kurz pro psíky reagující přehnaně na podněty - budeme je učit, jak tyto situace lépe zvládat a vy se naučíte, jak je podpořit a pomoci jim.