úterý 9. ledna 2024

Kurz: Základy rodinného psa pro dospělé psy a puberťáky

Instruktorka: Zdeňka Cihlářová

  Pro koho je kurz určen? Pro puberťáky a dospělé psy od 9 měsíců věku 

 Jak dlouho bude kurz trvat? teoretický úvod + 6 lekcí 

 Kdy se budeme scházet? v sobotu v podvečer 

 Kolik nás na kurzu bude? kurz je určen pro 3 – 4 lidsko-psích týmů (více lidských účastníků k jednomu psovi uvítáme, na jedné hodině však bude se štěňátkem cvičit vždy jen jeden člověk) 

 V čem je výhoda kurzu proti jednotlivým hodinám? Lekce kurzu staví na tom, co jste se naučili v lekcích minulých, postupně se, tak jak rostou zkušenosti vaše i vašeho pejska, propracováváme od základů ke složitějším věcem. Všichni se na lekci učí stejné věci, i když uzpůsobené tempu konkrétního psíka, můžete se tak učit i pozorováním ostatních, jejich přístupu a pokroků. Strávíme díky tomu méně času mluvením a vysvětlováním zadání pro jednotlivé týmy, které probíhá, pokud přijdete jen občas na jednotlivé lekce. 

 Co tedy přesně bude váš psík po absolvování kurzu umět? (tedy v případě, že budete poctivě cvičit a neřešíte extrémní výchovné problémy) – chodit automaticky na prověšeném vodítku – bude mít základ pro kvalitní přivolání – bude umět odpočívat, když s vámi navštíví kavárnu nebo podobné zařízení – bude se na vás umět soustředit – bude mít základ sebekontroly na jídlo i hračku – bude znát trénink pomocí navádění i shapingu – bude si umět sednou a lehnout na povel. Cílem není, abyste odcházeli s tím, že zvládáte xy povelů. Končit ji však budete s pejskem, se kterým budete mít společnou řeč, kterému budete lépe rozumět a který bude mít základ pro spokojený život rodinného psa.

  A co si z kurzu odnesete vy?  budete (lépe) chápat teorii učení a funkci označovače a umět to použít v praxi – budete lépe rozumět chování vašeho psího parťáka – budete umět používat navádění (luring) i tvarování (shaping) při učení nového povelu a budete mít v ruce všechny trumfy pro učení spousty a spousty triků a cviků 

 Kolik to bude stát? 2030,- za celý kurz 

 Kde se přihlásím? Přihlašování přes Dogres