úterý 9. ledna 2024

Kurz: Základy rodinného psa pro štěňátka

Instruktorka: Zdeňka Cihlářová

  Pro koho je kurz určen? Pro štěňata všech plemen od 12 týdnů do 8 měsíců věku (po předchozí domluvě je možné začít chodit už od 10 týdnů štěněte) 

  Jak dlouho bude kurz trvat? teoretický úvod + 6 lekcí 

  Kdy se budeme scházet? v sobotu v podvečer Kolik nás na kurzu bude? kurz je určen pro 3 – 5 lidsko-štěněcích týmů (více lidských účastníků k jednomu štěněti uvítáme, na jedné hodině však bude se štěňátkem cvičit vždy jen jeden člověk) 

  V čem je výhoda kurzu proti jednotlivým hodinám? Lekce kurzu staví na tom, co jste se naučili v lekcích minulých, postupně se, tak jak rostou zkušenosti vaše i vašeho štěňátka, propracováváme od základů ke složitějším věcem. Všichni se na lekci učí stejné věci, i když uzpůsobené tempu konkrétního štěněte, můžete se tak učit i pozorováním ostatních, jejich přístupu a pokroků. 

  V čem je rozdíl oproti školce pro štěňata? Cílem této školky není, abyste odcházeli s tím, že zvládáte 10 povelů. Končit ji však budete s pejskem, se kterým budete mít společnou řeč, kterému budete rozumět a který bude připravený na život rodinného psa. 

  Co tedy vlastně bude vaše stěně po absolvování školky umět? (tedy v případě, že budete poctivě cvičit, tréninky jednou týdně ve školce to nevytrhnou :) ) – chodit automaticky na prověšeném vodítku – bude mít základ pro kvalitní přivolání – bude umět odpočívat, kdž s vámi navštíví kavárnu nebo podobné zařízení – bude se na vás umět soustředit (v rámci možností jeho věku) – bude mít základ sebekontroly na jídlo i hračku – bude znát trénink pomocí navádění i shapingu – bude si umět sednou a lehnout na povel

  A co si ze školky odnesete vy?  budete (lépe) chápat teorii učení a funkci označovače a umět to použít v praxi – budete lépe rozumět chování vašeho štěněcího parťáka – budete umět používat navádění (luring) i tvarování (shaping) při učení nového povelu a budete mít v ruce všechny trumfy pro učení spousty a spousty triků a cviků 

  Kolik to bude stát? 2.030,- za celý kurz

  Kde se přihlásím? Přihlašování přes Dogres