neděle 9. srpna 2020

Psí výlety - Výletníci

Náš klub pořádá každý měsíc "psí" výlet. Znamená to, že parta pejskařů naloží psíky a jede se někam - po okolí, ale i dál na výlet. Ujdeme průměrně kolem 10-15 km. Někdy se nás sejde více, někdy méně ale vždy si to velmi užijeme. Nedoporučujeme tyto trasy štěňatům, jelikož pro štěňata jsou trasy dlouhé, pokud nejsou zvyklí chodit kolem 10 km normálně.
Psy máme na volno dle vlastního uvážení a na vlastní riziko, a také dle možností - zda je dovoleno je mít puštěné. (Cca v 85% ano)
Na konci roku se na členské schůzi vyhlašuje výletník roku a získává odměnu. (Body jsou za účast + za splnění úkolu ve hře, která je na každém výletě a pokaždé originální)

O propozice k aktuálnímu výletu je potřeba zaslat e-mail na polmari@seznam.cz zde na webu nejsou a nebudou dostupné. Poté, co propozice obdržíte a rozhodnete se jet, zašlete prosím přihlášku ve tvaru:

Jako předmět uveďte: výlet říjen/listopad ..
    (podle toho, na který výlet se hlásíte)
    V přihlášce uveďte:
    → jména lidí
    → jména psů
    → Vaše telefonní číslo

Na fotky z již proběhlých akcí se můžete podívat v galerii zde

 

   z výletu Hradčany u Doks, výlet s jedním z nejvíce zúčastněných (obvykle bývá méně)


Pravidla výletnického klubu

 Jak se stanu členem výletnického klubu? Stačí se přihlásit na nějaký výlet.
 Musím být členem ZKO Nymburk? Ne. Pokud jste členem nebo hostujícím členem ZKO Nymburk, máte výlety zdarma (stačí se přihlásit) Pokud nejste člen ZKO Nymburk, zaplatíte na druhém výletu členský příspěvek 100,- Kč za psa, příspěvek platí do konce kalendářního roku.
 Jak jsou dlouhé trasy výletu? Do 20ti km.
 Jak často budou výlety? 1x za měsíc
 Jak se mám na výlet přihlásit? e-mailem - polmari@seznam.cz
 Musím vždy absolvovat celou trasu výletu? Nemusíte, můžete se od ostatních kdykoliv odpojit. Včas a společně se všemi musíte být jen na startu výletu.
 Nejsem příliš fyzicky zdatný, zvládnu výlety? Určitě - nejdeme na rychlost a netrháme rekordy. Trasy nebudou nikdy příliš dlouhé.
 Budou výlety jen v okolí Nymburka? Ne, podíváme se i někam dál.
 Může jít s jedním psem více lidí? Ano.
 Mohu jít na výlet se štěnětem? Ano, pokud danou trasu ujde a pokud má platné očkování (ne mladší jednoho měsíce)
 Budu mít jako člen výletnického klubu nějaké výhody? Ano, slevu na startovném Dogtrekkingových hrátek jarním Polabím, možnost setkat se s jinými chovateli a vyměňovat si s nimi zkušenosti, socializovat svého psa, poznat ČR ve společnosti stejně smýšlejících lidí, během výletů si zahrát různé hry a soutěže, prezentovat svoje webové psí stránky prostřednicvím stránek klubu.
 Musí být pes po celou dobu výletu na vodítku? Nemusí, pokud to není někde přímo nakázáno (města, dopravní prostředky, Národní parky, zoologické zahrady a pod.) Předpokladem pro volný pohyb psa je samozřejmě jeho vychovanost. Není vhodné strávit výlet naháněním neposlušného psa po lese.
 Co musím s sebou na výletě mít? Dobrou náladu, psa, vodítko, košík (aby bylo možno v případě potřeby použití hromadné dopravní prostředky), vodu a misku pro psa. Doporučuje svačinu, pití, náplasti, foťák a peníze
 Hradí klub náklady na dopravu? Zajišťuje klub dopravu? Ne.
 Kam se mám obrátit s případnými dotazy? Na Martinu Hronovou - polmari@seznam.cz , tel.: 604 917 255

Z výletu na Kokořínské pokličky